GOLO dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het GOLO dieet

Het GOLO dieet is een caloriearm dieet waarbij je speciale GOLO supplementen slikt. De focus van het dieet is om het hormoon insuline en de bloedsuikerspiegel te reguleren met behulp van GOLO-supplementen, sport en voeding.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

GOLO dieet supplementen

Het ‘GOLO release’ supplement bestaat voornamelijk uit magnesium, zink en chromium. Daarnaast zitten er verschillende extracten in. Het idee is dat het supplement tijdens of na elke maaltijd wordt genomen. De bedenkers stellen dat de supplementen helpen bij het afvallen.

De ‘fuel groups’

De bedenkers van het GOLO dieet beschrijven 4 ‘fuel groups’: eiwitten, koolhydraten, vetten en groente. Deze groepen gebruik je bij het kiezen van producten voor elke maaltijd.

Fuel group - eiwitten

De eerste groep is de groep met eiwitproducten. Voorbeelden van producten die worden aangeraden uit deze groep zijn: vlees, gevogelte, zeevruchten, noten, zuivelproducten en eieren.

Fuel group – koolhydraten

De tweede groep draait om producten met koolhydraten. In deze groep zitten onder andere volkoren producten, fruit, (vezelrijke) groenten en bonen.

-2-

Fuel group - vetten

De derde groep draait om vetten. Oliën en zaden worden aangeraden als bronnen voor vetten. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie of chiazaad.

Fuel group – groente

In deze laatste groep zitten groenten. Bij deze groep worden groene groenten aangeraden. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, spruitjes en sperziebonen.

Het aantal maaltijden per dag

Bij het GOLO dieet worden 3 maaltijden per dag geadviseerd. Per maaltijd gebruik je uit elke fuel group 1-2 producten. Je kunt dus bijvoorbeeld een ontbijtje maken met ei, broccoli, olijfolie en een stukje fruit.  

Het aantal calorieën in het GOLO dieet

Het aantal calorieën in het GOLO dieet komt neer op zo’n 1300 tot 1800 calorieën per dag. Lees hier hoeveel calorieën per dag normaal is.

Naast het aantal calorieën per dag is ook portiegrootte van belang. Het dieet bevat regels over hoe groot de porties van de producten per fuel group per maaltijd mogen zijn.

-1-

Sporten

Bij het GOLO dieet wordt geadviseerd om 15 minuten per dag of 105 per week te sporten. Hierbij gaat de voorkeur uit naar sporten met een (zeer) hoge intensiteit.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of een diëtist, zeker bij medicatie gebruik en diabetes.

Vergelijkbare diëten

Andere diëten die gebruik maken van supplementen zijn bijvoorbeeld NewFysic en het Alizonne dieet.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Vlees
 • Zaden
 • Olijfolie
 • Vezelrijke groentes
 • Groene groentes
 • Fruit
 • Bonen
 • Volkoren producten
 • Eieren
 • Noten
 • Zuivelproducten
 • Zeevruchten
 • Gevogelte
 • Zoete aardappel

Dit mag je niet

 • Bewerkte voedingsmiddelen
 • Toegevoegde suikers
 • Zoetstoffen

Filters

 • Afvallen
 • Met supplementen

Bewegen

15 min. per dag of 105 min. per week sporten. De voorkeur gaat uit naar sporten met een (zeer) hoge intensiteit.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top