FormaFast dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

FormaFast dieet

FormaFast is een dieet waarbij je probeert af te vallen met maaltijdvervangers. Je koopt deze maaltijdvervangers in een box die horen bij 1 van de 3 programma’s: een programma van 10 dagen, een programma van 14 dagen en een programma van 3 maanden.

Gedurende het dieet eet je voornamelijk de maaltijdvervangers uit de box. Soms eet je ook eigen producten.

Minder calorieën eten

Het idee van het FormaFast dieet is dat je afvalt doordat je minder calorieën eet dan normaal. Lees hier over hoeveel calorieën per dag normaal is. Afhankelijk van het programma dat je volgt krijg je 500 tot 2000 calorieën per dag binnen.

-2-

De dieetboxen: X-treme, F-active en Balance

De maaltijdvervangers worden geleverd in drie verschillende boxen die horen bij de drie verschillende programma’s van het dieet: de X-treme box, de F-active box en de Balance box.

De drie programma’s duren samen 3 maanden en 24 dagen. De eerste duurt 10 dagen, de tweede 14 dagen en de laatste 3 maanden. Je kunt alle drie de programma’s achter elkaar volgen, maar ze zijn ook los te volgen.

Programma 1: X-treme

Het eerste programma duurt 10 dagen. Bij dit programma hoort de X-treme box. De box bevat maaltijdvervangers voor alle 10 de dagen en bevatten 500-800 calorieën per dag. Het programma is gericht op veel afvallen in korte tijd door (zeer) weinig calorieën te eten en drinken.

X-treme: Wat zit er in de box?

In de X-treme box zitten 10 ontbijtzakjes. Denk hierbij aan havermout, muesli, een smoothie of een shake. Daarnaast bevat de box 10 lunchzakjes, 10 maaltijdzakjes en 10 tussendoortjes. Je kunt ook hier denken aan shakes, chili, soepen en spaghetti. De tussendoortjes zijn allemaal repen.

Naast de eetbare producten bevat de box ook een shakebeker voor de (milk)shakes.

-1-

Programma 2: F-active

De F-active box (of Form-active box) hoort bij het tweede programma en bevat maaltijdvervangers voor 14 dagen. De maaltijden bevatten 800-1400 calorieën per dag.

Het F-active programma houdt de ‘A/B weekendmethode’ aan. Doordeweeks heb je 2 zware en 3 minder zware dagen. De zware dagen zijn de ‘A’ (afslank extreem) dagen. De minder zware dagen zijn de ‘B’ (balans) dagen. Je wisselt de A en B dagen af: op maandag start je met een B dag, dinsdag een A dag, woensdag weer een B dag, enzovoort.

In het weekend kies je zelf je maaltijden. Dit houdt overigens niet in dat je alles mag eten: je mag kiezen uit de producten die je op een B dag ook eet. Denk aan groente, vlees, vis, volkoren brood, magere yoghurt, fruit, salade en soep.

F-active: Wat zit er in de box?

In de box zitten 7 ontbijtjes (denk aan havermout), 3 warme maaltijden (bijvoorbeeld chili), 4 soepen en 10 repen. Daarnaast bevat de box 10 verschillende (milk)shake’s en accessoires. Bij accesoires kunt je denken aan een detox stick, fruitwater of een shakebeker.

Programma 3: Balance

Het laatste programma duurt 3 maanden. Hierbij hoort de Balance box die maaltijdvervangers voor 30 dagen bevat. Deze maaltijden bevatten 1500 tot 2000 calorieën per dag.

Het derde programma kan zowel los als aan het einde van het traject (dus als je de eerste twee programma’s hebt gevolgd) worden gevolgd. Het idee is dat je je gewicht in balans houdt door 1 à 2 keer per week je normale maaltijden te vervangen met de maaltijdvervangers.

-1-

Balance: Wat zit er in de box?

In de box zitten 6 ontbijtjes (havermout/muesli), 24 (milk)shakes, 10 warme maaltijdzakjes en 10 repen. Daarnaast bevat de box een shakebeker.

Andere boxen

Naast de hierboven beschreven boxen is er ook een 3-daags proefpakket en zijn er verschillende ‘shake-it’ boxen met verschillende maaltijdshakes.

Drankjes en groenten naast de maaltijdvervangers

Naast de producten uit de boxen eet je groente en drink je caloriearme dranken (het liefst alleen water, thee en/of koffie).

Benodigdheden

Als benodigdheden bij het dieet worden op de site een (shake)beker en een magnetron genoemd. De beker wordt meegeleverd. Mocht je geen magnetron hebben kun je die hier kopen.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Vergelijkbare diëten

Andere diëten met maaltijdvervangers zijn, bijvoorbeeld, het Optavia dieet en het Cambridge dieet.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties (2)


 • Miranda

  Het dieet werkt echt!! Heb veel dieten geprobeerd, maar zonder succes. Maar formafast is echt een top dieet... Ben nu twee maanden bezig en al 12 kilo afgevallen! Ik zou het iedereen aanraden
 • Hannie

  Ik vind de producten van dit dieet bijzonder smaakvol. Ik heb al veel diëten geprobeerd maar dit dieet is wel een van mijn favorieten. Lekkere producten. Ik ben in 10 dagen 4,2 kilo afgevallen.
FormaFast dieet Het dieet werkt echt!! Heb veel dieten geprobeerd, maar zonder succes. Maar formafast is echt een top dieet... Ben nu twee maanden bezig en al 12 kilo afgevallen! Ik zou het iedereen aanraden 5 out of 5
FormaFast dieet Ik vind de producten van dit dieet bijzonder smaakvol. Ik heb al veel diëten geprobeerd maar dit dieet is wel een van mijn favorieten. Lekkere producten. Ik ben in 10 dagen 4,2 kilo afgevallen. 5 out of 5

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Maaltijdvervangers
 • Koffie (zonder suiker)
 • Water
 • Kwark
 • Soep
 • Magere yoghurt
 • Volkorenbrood
 • Vis
 • Vlees
 • Caloriearme drankjes
 • Fruit
 • Groente
 • Thee (zonder suiker)

Dit mag je niet

 • Gefrituurde producten
 • Koekjes/snacks
 • Vette producten
 • Frisdrank
 • (Fruit)sapjes

Filters

 • Afvallen
 • Part-time

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top