o.b.v. 1 reactie

Alizonne dieet


Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online begeleiding aan.


Doel: Je figuur verbeteren en (eventueel) afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.


Het Alizonne dieet (of de Alizonne therapie) is bedacht door Claudia van der Lugt. De therapie bestaat uit een dieet, supplementen, bindweefselmassages en ultrasone therapie. Alizonne wordt daarom voornamelijk als therapie gepresenteerd. Het dieet is onderdeel van de therapie.

Therapie

Alizonne is niet zelfstandig te volgen. Om de therapie te volgen moet je aankloppen bij een instantie die de therapie verkoopt. Het idee is dat je hier (bijvoorbeeld wekelijks) langsgaat om de verschillende onderdelen van de therapie te ondergaan.

Alizonne dieet

Als onderdeel van de therapie wordt er een persoonlijk dieetplan opgesteld. Het dieet bevat eiwitshakes (5 per dag). Deze shakes drink je (1) bij het ontbijt, (2) tussen het ontbijt en de lunch, (3) tijdens de lunch, (4) in de namiddag en (5) tijdens het avondeten. Een belangrijk onderdeel van het dieet is het verminderen van hongergevoel. 

Supplementen

Als je dit dieet volgt slik je voedingssupplementen. Deze supplementen kunnen, onder andere, aminozuren, vitaminen en mineralen bevatten. Dit is afhankelijk van het persoonlijke dieetplan.

Bindweefselmassage en ultrasone trillingen

Bij de therapie hoort een ‘bindweefselmassage’, een massage die onder andere de doorbloeding, elasticiteit van de huid moet verbeteren, aldus de bedenkers (lees meer over dit type massage in dit boek). Daarnaast onderga je ultrasone therapie. Deze therapie kan verschillende technieken omvatten die gericht zijn op het behandelen van cellulitis en onderhuids vet. Deze onderdelen van de therapie richten zich dus voornamelijk op de huid.

Alizonne lite en Alizonne kids

Voor mensen die weinig willen afvallen en kinderen zijn aparte versies van het dieet bedacht. Het Alizonne Lite dieet richt zich op ‘countourverbetering’, oftewel verbetering van de lichaamscontouren. Alizonne kids in een aangepaste therapie voor kinderen.

Na de therapie

Afhankelijk van de instantie wordt er na de therapie een plan opgesteld die erop gericht is je doelgewicht (en figuur) te behouden. Eventueel moet je ook weer langskomen op afspraak.

Vergelijkbare diëten

Een ander dieet dat gebruik maakt van eiwitshakes is het Twee-shakes-per-dag dieet. Je kunt ook verder zoeken in lijstjes met eiwitrijke of koolhydraatarme diëten.

Let op

Bij nierproblemen is dit dieet misschien niet geschikt, doordat het dieet te veel eiwitten kan bevatten. Mocht je nierproblemen hebben en dit dieet willen proberen, neem dan eerst contact op met een diëtist of met je huisarts.

 

Deze pagina is gecontroleerd door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door producten te kopen via deze link.

 

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (1)


 • Lisaira Coffie ( diëtist, diëtistenpraktijk HRC)

  DiëtistLees meer

  Een eiwitrijk dieet waarbij je in het begin alleen 5 shakes mag drinken en daarna onder begeleiding je voeding gaat ophogen naar een normale voeding. Het is belangrijk om deze onder begeleiding te doen omdat het een zwaar dieet is en niet voor iedereen te volgen is door de verhoogde eiwitgebruik. Bij blijvend gewichtsverlies is het belangrijk om een nieuw eetpatroon aan te leren en dat bied dit dieet niet.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Eiwitshakes
 • Supplementen
 • Groente
 • Salades

Dit mag je niet

 • Koolhydraten (minder)
 • Vetten (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Minder vet
 • Met supplementen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top